НОВИ ПОДАЦИ О ПРВИМ ПОКУШАЈИМА КОДИФИКАЦИЈЕ ГРАЂАНСКОГ ПРАВА У КНЕЖЕВИНИ СРБИЈИ (1827–1837) - Drakić, Gordana; Stanković, Uroš (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2020)
У раду ће бити изнета нова сазнања о првим покушајима кодификације грађанског права у Кнежевини Србији, који су трајали од првог помена рада на грађанском законику до одбацивања Француског грађанског законика као узора за будући српски кодекс. До својих открића аутори су дошли уз помоћ архивске грађе, стране литературе и штампе. Она се тичу рада двеју кодификаторских комисија, нацрта грађанског законика сачињеног између 1834. и 1837. и неких детаља у вези са ангажовањем стручних правника ради израде грађанске кодификације.