РЕФОРМЕ УПРАВНО-ПРОЦЕСНОГ ЗАКОНОДАВСТВА У СРБИЈИ - Milkov, Dragan (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2013)
Србија је као чланица тадашње Краљевине Југославије имала Закон о општем управном поступку још од 1930. године, свега пет година након Аустрије која је, као прва земља на свету, кодификовала управни поступак 1925. године. Тај пропис је важио да краја другог светског рата, а социјалистичка Југославија је свој први Закон о општем управном поступку донела 1956. године. Закон из 1956. године је више пута мењан и допуњаван, али ниједном суштински. Уместо тога, вршене су мање измене и допуне овог Закона, најчешће терминолошког карактера. Штавише, и важећи српски Закон о општем управном поступку је, суштински посматрано, тај исти пропис, уз незнатне измене.