ЗАШТИТА ОД НАСИЉА И УЗНЕМИРАВАЊА НА РАДУ У МЕЂУНАРОДНИМ ПРАВНМ СТАНДАРДИМА - Jašarević, Senad R; Božičić, Darko M (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2020)
Нове околности у свету довеле су до пораста насиља у друштву и насиља на раду. Борба против различитих облика насиља на раду последњих година је у фокусу многих земаља, а ове године Међународна организација рада (МОР) донела је специјалне документе о томе. То су први међународни акти који се интегрално баве проблемом насиља у области рада. Уз приказ међународне регулативе, у раду се говори о облицима, карактеристикама и специфичностима насиља на раду.