АМОРТИЗАЦИЈА НЕПОКРЕТНОСТИ ЗА СВРХУ ОПОРЕЗИВАЊА ИМОВИНЕ - Cvjetković Ivetić, Cvjetana; Milosevic, Goran; Baturan, Luka (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2020)
У раду се разматра амортизација непокретности обвезника који не воде пословне књиге за сврху опорезивања имовине. Циљ овог рада је да се детаљној анализи подвргну одредбе Закона о порезима на имовину посвећене амортизацији непокретности обвезника који не воде пословне књиге, као и недавна одлука Уставног суда Србије која се односи на ово питање. Настојаће се утврдити и на који начин јединице локалне самоуправе у Србији спроводе релевантне одредбе Закона о порезима на имовину, те је у том смислу формиран репрезентативни узорак јединица локалне самоуправе.