NADLEŽNOST EVROPSKOG JAVNOG TUŽILAŠTVA - Bugarski, Tatjana; Pisarić, Milana (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2020)
Posle višegodišnjih pregovora između država članica i institucija Evrospke Unije, oktobra 2017. usvojena je Uredba kojom se osniva Evropsko javno tužilaštvo. Predmet rada je prikaz i kritička analiza pojedinih rešenja iz Uredbe, koja se odnose na nadležnost i delokrug rada ovog nadnacionalnog organa, kako bi se sagledale mogućnosti za ostvarivanje njegovih zadataka u zaštiti finansijskih interesa Evropske unije.