Субвенционисање куповине станова и станоградње - Baturan, Luka (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2012)
Последњих година Република Србија издваја значајна средства за субвенционисање куповине станова и станоградње. Оразложење је да се жели помоћи грађевинском сектору да преброди последице економске кризе, као и социјалним категоријама становништва да реше стамбено питање. У раду се анализирају економске последице, користи и трошкови вођења овакве економске политике, као и узроци због којих је она успостављена.