Поступак санкције еколошких штета код скупних емисија - Salma, Marija (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2012)
У раду се рaзматрају појам скупне емисије као и правни методи, односно поступак санације еколошких штета. Указује се, да су скупне емисије оне које потичу од више емитената, при чему њихово еколошко садејство захтева мере санације, уместо парнице за накнаду штете.