ОДГОВОРНОСТ ПРОДАВЦА ЗА САОБРАЗНОСТ РОБЕ СА ПРИНУДНИМ ПРОПИСИМА - FROZEN PORK CASE - Fišer-Šobot, Sandra (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2012)
Свака роба којом се може трговати мора испунити одређене стандарде установљене јавним правом. Код прекограничне трговине се поставља питање да ли роба треба да буде у складу са принудним прописима у земљи продавца, земљи купца или земљи коришћења. Будући да Конвенција УН о уговорима о међународној продаји робе из 1980. године не регулише ово питање, одговоре покушава да пружи судска пракса. Рад садржи анализу одлуке Врховног суда Немачке у предмету Frozen pork, а његов циљ је да одреди које критеријуме треба применити при процени одговорности продавца за саобразност робе са принудним прописима.