ЈАВНО СЛУШАЊЕ – ОБЛИК РАДА НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ - Pajvančić, Marijana (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2012)
У овом прилогу пажња је фокусирана на институт јавног слушања. То је нови облик рада у Народној скупштини Републике Србије и један од облика непосредног учешћа грађана у вршењу јавне власти. Јавно слушање омогућује да се грађани непосредно укључе у законодавни процес и одлучивање о законима и другим актима које усваја Народна скупштина.