САРАДЊА ПОЛИЦИЈЕ И ПРИВАТНОГ ОБЕЗБЕЂЕЊА У ВАНРЕДНИМ СИТУАЦИЈАМА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ – СТАЊЕ И МОГУЋНОСТИ - Lončar, Zoran; Radivojević, Nenad; Radošević, Ratko; Mirković, Vladan (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2019)
У ванредним ситуацијама постоји потреба за посебним и додатним ангажовањем државних органа, али и различитих недржавних субјеката. Међу државним органима посебно је значајна улога Министарства унутрашњих послова. Међу недржавним субјектима, значајну улогу могло би да има и приватно обезбеђење. Полазећи од те претпоставке, аутори настоје да одреде начин на који би приватно обезбеђење могло да се ангажује у ванредним ситуацијама, сарађујући при томе са полицијом. Циљ је да се критички анализира наше важеће право и дају препоруке како би и у ком облику ова сарадња могла да се оствари.