О СТАВУ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ У КРАЉЕВИНИ СРБА, ХРВАТА И СЛОВЕНАЦА ПРЕМА АГРАРНОЈ РЕФОРМИ - Drakić, Gordana (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2012)
Једно од најважнијих питања у Краљевини Срба, Хрвата и Словенаца било је организовање и спровођење аграрне реформе. Аграрна реформа је представљала комплексну државну меру која је имала економски, социјални и политички аспект. Све грађанске политичке партије изјасниле су се за спровођење аграрне реформе, вођене при опредељивању разлозима политичке природе. Демократска странка била је једна од најутицајнијих политичких странака у Краљевини Срба, Хрвата и Словенаца. У раду је указано на основна схватања у погледу спровођења аграрне реформе и вођења аграрне политике која је заступала Демократска странка.