Prava poreskih obveznika u postupku razmene informacija - Cvjetković, Cvjetana (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2012)
U radu autor razmatra osnovna prava poreskih obveznika u postupku razmene informacija. Reč je o izuzetno značajnom pitanju budući da se, radi potpunog i pravilnog utvrđivanja poreske obaveze, poreske vlasti sve više oslanjaju na uzajamnu pomoć u poreskim stvarima, pre svega na razmenu informacija. U postupku razmene informacija neophodno je da budu poštovana prava poreskih obveznika, pre svega pravo na privatnost i poverljivost dobijenih podataka. Samo mali broj zemalja obaveštava poreskog obveznika o postavljenom zahtevu i daje mu pravo na konsultacije tokom prikupljanja informacija i pravo na korišćenje pravnih sredstava. U radu autor objašnjava razloge za takvo postupanje i ukazuje na moguće načine usklađivanja suprotstavljenih interesa poreske administracije za što efikasnijim postupkom i interesa poreskih obveznika za što širim krugom ovih prava.