Модерност односа истине и лажи и њихова етичка, филозофска и друштвена вредност - Ćorić, Dragana (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2012)
Однос истине и лажи се мењао током времена.Истина, иако лепа и трајна и основ за успостављање правде, постаје све мање потребна свету у коме лаж, или још боље речено, не-истина, поставља границе самој истини.Која је етичка, филозофска и друштвена вредност оба појма и какав је њихов међусобни однос, тематика је којом се аутор бави у овом раду.