Рокови за остварење потраживања и вршење права: преклузивни рокови и рокови застарелости према Предлогу новог грађанског законика Мађарске - Pusztahelyi, Réka (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2012)
Влада Републике Мађарске је 11. јула 2012. године Народној скупштини упутила Предлог новог грађанског законика. У њему се предлажу нова правила о роковима застарелости и преклузивним роковима, с циљем да се позитивно правна регулатива усклади са постојећом судском праксом, међународним изворима права и традицијом мађарског приватног права. Аутор у овом раду анализира поједина нова нормативна решења Предлога која се тичу застарелости и преклузије, с посебним освртом на питање њихове међусобне усклађености. Аутор компаративним методом разматра и сходне одредбе Нацрта заједничких оквирних правила (Draft Common Frame of Reference) и Конвенције о застарелости потраживања у области међународне купопродаје робе, усвојене 1974. године у Њујорку.