Одлагање извршења управног акта у управном спору - Lončar, Zoran (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2012)
Одлагањем извршења управног акта странка се штити од евентуалне штете коју би могла да претрпи ако се на крају управног спора покаже да је оспорени управни акт незаконит, али се истовремено штити и држава од штетних последица које би могле да наступе услед незаконитог рада органа управе. У циљу сагледавања начина регулисања институције одлагања извршења управног акта у управном спору, након прегледа међународно-правних стандарда и упоредно-правних решења, детаљној анализи се подвргава важећи правни режим одлагања извршења управних аката успостављен недавном законодавном реформом управног спора.