Богослужбени елементи у одредбама II ктиторске повеље великог челника Радича манастиру Кастамониту: парцијална анализа - Ubiparipovic, Srboljub (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2019)
У раду се проучавају богослужбени елементи у одредбама II ктиторске повеље великог челника Радича манастиру Кастамониту. Тим поводом најпре бивају истражени Радичева личност и ктиторска делатност, те разлози настанка његове друге ктиторске повеље. Аутор у наставку рада парцијално анализира богослужбене елементе у појединим одредбама повеље и контекстуализује их, указујући на њихово порекло, примену и значење у хришћанском богослужењу и области теологије.