СУДСКИ ПОСТУПАК У ДУШАНОВОМ ЗАКОНИКУ – ДОКАЗНА СРЕДСТВА И ПОЛОЖАЈ ОКРИВЉЕНОГ - Mirkov, Željko D. (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2019)
Рад се бави одредбама о судском поступку средњовековне Србије садржаних у Душановим законику. Циљ рада је да пружи приказ и анализу ирационалних и рационалних доказних средстава тог периода, као и да укаже на положај окривљеног, имајући у виду овај систем доказних средстава. Рад се састоји из пет делова. Први део рада се бави стањем судског поступка пре доношења Душановог законика. Други део рада се односи на опште напомене о уређењу судског поступка према одредбама Душановог законика. Трећи део рада је посвећен ирационалним доказним средствима, а четврти део рационалним доказним средствима. У петом делу рада се налазе закључна разматрања.