ОБАВЕШТАВАЊЕ У УПРАВНОМ ПОСТУПКУ - Milkov, Dragan; Radošević, Ratko S. (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2018)
Обавештавање је замишљено као нови начин комуникације између органа који води управни поступак и странке, односно других учесника у поступку. У раду се испитује да ли правила о обавештавању заиста значе нешто суштински ново и другачије. Анализа показује да „обавештавање“ представља вештачку конструкцију, за којом не постоји стварна потреба. Оно се, суштински, своди на достављање, што нам изричито потврђује и сам законодавац, на више места. Жеља да се достављање претвори у нешто ново довела је до стварања конструкције која није само конфузна, већ на појединим местима и карикатурална. Осим непримерене терминологије, она не доноси никакве суштинске промене.