Правна средства у новом Закону о општем управном поступку - Lončar, Zoran (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2018)
Уносећи концепцијске измене у правила управног поступка која су се, у основи непромењена, примењивала више од осам и по деценија, нови Закон о општем управном поступку из 2016. године је донео многе новине и у погледу средстава правне заштите странака. Законске одредбе о правним средствима представљају део Закона у погледу кога се, поред основних начела, највише лутало током петогодишњег процеса припрема законског текста. У раду се анализирају најважније законске новине у погледу средстава редовне и ванредне правне заштите странака и указује на одређене мањковости новоуспостављеног система правних средстава.