ЗАСТОЈ У ПОСТУПКУ НОРМАТИВНЕ КОНТРОЛЕ – ПРИЛОГ РАСПРАВИ О ЗАШТИТИ ОБЈЕКТИВНЕ УСТАВНОСТИ - Rajić, Nataša; Orlović, Slobodan (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2018)
Предмет рада јесте институт застоја са поступком нормативне контроле права. Овај процесни институт се може применити на основу одлуке Уставног суда, по претходном захтеву доносиоца оспореног општег акта, како би се отклонила уочена неуставност односно незаконитост (која је и очигледна и самом доносиоцу општег акта) и на тај начин предупредило доношење касаторне уставносудске одлуке. Рад има за циљ да утврди да ли, и у којој, мери институт застоја са поступком нормативне контроле права служи заштити објективне уставности. Полазну основу за анализу представља нормативни оквир којим је регулисан поменути институт као и ставови Уставног суда изражени у пракси у погледу разумевања његове суштине.