О СТИЛУ ЈЕЗИКА ЗАКОНА - Drakić, Dragiša (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2012)
У раду се анализира стил језика модерних закона и значај језика за право и правнике уопште. У првом делу рада аутор указује на значај феномена језика и на актуелност његовог проучавања, а потом наводи аргументе у прилог тврдњи о великом значају језика и за право и правнике. У централном делу рада аутор расправља о стилу језика закона и тврди да на стил језика модерних европских закона у великој мери утичу њихова природа и карактер, природа онога на шта се ови закони односе, циљеви који се њима желе постићи, као и тежња да се целокупно право ’’позитивира’’. Аутор на крају истиче да ми данас имамо, не само стилски рогобатно написане, већ и садржински лоше законе, што све даје ’’суморну слику о језичком квалитету наших закона’’. Да би се таква ситуација променила аутор указује на неминовност бољег познавања језика и науке о језику од стране правника.