ЦАРИНЕ И ЦАРИНСКА ПОЛИТИКА У ФУНКЦИЈИ ОСТВАРИВАЊА РЕГИОНАЛНИХ ЕКОНОМСКИХ ИНТЕГРАЦИЈА: ПРИМЕР ЕВРОПСКА УНИЈА - Vranješ, Mile (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2012)
У раду је, темељном анализoм, изложена проблематика деловања царина и царинске политике у функцији остваривања регионалних економских интеграција нa примеру Европске уније. Посебно је анализиран царински систем и царинска политика, као и регионалне економске интеграције.