ŽIVOT I DELO PAVLA ŠEROGLIĆA (1800–1857) . PRVI DEO: SKICA ZA BIOGRAFIJU PRVOG KRITIČARA SRPSKOG GRAĐANSKOG ZAKONIKA - Drakić, Gordana; Stanković, Uroš (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2017)
U radu se govori o životu prvog kritičara Srpskog građanskog zakonika Pavla Šeroglića. Članak je podeljen na dve manje celine: Šeroglićev privatni i javni život i njegova profesionalna karijera. U okviru prve celine obrađeni su Šeroglićevi rođenje, školovanje, porodični život, dobrotvorni rad, političko delovanje, učešće u radu srpskih ustanova u Habzburškoj monarhiji i smrt. Drugi deo sadrži podatke o Šeroglićevoj advokatskoj etici i njegovim važnijim klijentima.