УЛОГА ЕВРОПСКОГ РЕВИЗОРСКОГ СУДА У ОЧУВАЊУ ФИСКАЛНОГ ОКВИРА ЕВРОЗОНЕ - Dimitrijević, Marko B. (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2017)
Предмет анализе у овом раду јесте улога Европског ревизорског суда у процесу успостављања одрживог фискалног оквира у земаљама чланица Европске монетарне уније. У том смислу се у раду указује на разлоге оснивања Европског ревизорског суда и одређивање стандарда за ревизију јавних финансија који се налазе у функцији усмеравања и подупирања финансијског управљања у ЕМУ. Нарочити акценат у истраживању јесте на сагледавању врста и обележја ревизија, фазaма и методологији ревизијског процеса, као и односу Суда са другим комунитарним органима који представља услов одговорног, транспарентног и ефикасног управљања фискалном и монетарном политиком у еврозони.