РАЗВОЈ ПОРЕСКОГ СИСТЕМА СРБИЈЕ ДО ДРУГОГ СВЕТСКОГ РАТА - Milošević, Goran; Kulić, Mirko B (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2016)
Апстракт: Ради потпунијег сагледавања пореског система једне земље, потребно је установити како је, посматрано кроз историју било регулисано питање појединих облика јавних прихода. У погледу извора прихода, може се рећи да су они увек били исти, али не и подједнако заступљени. Посматрањем пореског система Србије кроз историју могу се уочити разлике и сличности, предности и недостаци, значај и заступљеност појединих пореских облика. У раду се даје осврт на развој пореског система Србије од средњег века до другог светског рата. Кључне речи: порез, јавни приход, порески систем, пореска администрација, држава.