О обавези покоравања праву - Zekavica, Radomir G. (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2016)
У раду се разматра питање опште обавезе покоравања праву. Аутор износи и анализира најзначајнија схватања и аргументе у прилог тезе да општа обавеза покоравања праву постоји (Дворкин, Харт, Ролс), као и она схватања која ову тезу оспоравају (Раз, Смит). У завршним разматрањима аутор даје критички осврт не нека кључна питања опште обавезе покоравања праву и износи своје уверење да је о таквој обавези могуће говорити искључиво као о типу prima facie обавезе покоравања. У прилог томе, аутор скицира хипотетички модел друштва и правног система у оквиру којег је таква обавеза могућа и износи своје уверење о основним претпоставкама и принципима на основу којих она може бити утемељена и оправдана.