ФОРМА УГОВОРА О ХИПОТЕЦИ - Miščević, Nikolina B. (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2016)
У раду је анализирана форма уговора о хипотеци као један од битних услова за пуноважан настанак овог уговора. С обзиром на то да су током 2015. године Закон о јавном бележништву и Закон о хипотеци претрпели измене и допуне, приказана су важећа законска решења која се односе на форму уговора о хипотеци. Осим тога, у раду се настоји указати на, с једне стране, утицаj садржине уговора о хипотеци на његову форму и, са друге стране, утицај форме и садржине уговора о хипотеци на поступак намирења потраживања из вредности хипотековане непокретности.