ОРГАНИЗАЦИЈА И УЛОГА ДРЖАВНЕ УПРАВЕ У ОБЛАСТИ БИОМЕДИЦИНСКИ ПОТПОМОГНУТОГ ОПЛОЂЕЊА - Radošević, Ratko (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2016)
Послови државне управе врше се у различитим областима друштвеног живота, укључујући и област биомедицине. У чланку аутор објашњава који органи државне управе обављају послове државне управе у области биомедицински потпомогнутог оплођења и о којим пословима се ради. С обзиром на то да послови државне управе имају различиту природу, пажња је посвећена само оним пословима који спадају у управну делатност, односно пословима који подразумевају ауторитативно иступање у појединачним ситуацијама.