УРЕЂЕЊЕ РАДНОГ ОДНОСА У СРБИЈИ У КОНТЕКСТУ НОВИХ ОКОЛНОСТИ У СВЕТУ РАДА - Jašarević, Senad (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2016)
Апстракт: У последњих стотинак година друштвени рад одвијаo се претежно у форми сталног радног односа. Крајем века догодиле су се значајне друштвено-економске промене у условима обављања рада, које су довеле у питање актуелну концепцију радног односа. Између осталог, појављује се велики број атипичних видова радног ангажовања, који захтевају другачији приступ организацији рада и флексибилнију радно-правну регулативу. У раду се указује на промене у начину одвијања и регулативи радних односа у свету. Такође, анализира се прилагођеност законодавства Србије о радним односима данашњем радном окружењу.