СИСТЕМ ИЗУЗЕТАКА ПРИМЕНЕ «ТЕОРИЈЕ ПЛОДА ОТРОВНОГ ДРВЕТА» - Feješ, Ištvan (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2015)
У савременој теорији , законодавству и пракси кривичног поступка веома је актуелно питање коришћења тзв.» посредних доказа» .Ово је изузетно сложено питање од велике теоретске и још веће практичне важности.Веома је тешко наћи принципијелно и праведно решење јер су ту у оштрој колизији изузетно важни друштвени интереси чувања права учесника кривичног поступка и ефикасно сузбијање криминалитета. Америчка судска пракса је нашла решење у «теорији плода отровног дрвета», али је изградила и систем изузетака, о којима континентални правници мало говоре,а сврха им је избегавање незгодних последица њене строгости, крутости и неселективности али уједно и у битној мери ограничавају њену примену у пракси.Они су у центру пажње овог рада. ка од fruit of poisonous tree doctrine.