Одлучивање у управном поступку - Lončar, Zoran (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2015)
Несумњиво да одлучивање у управним стварима од стране службеног лица који води управни поступак може да има бројне предности у односу на одлучивање од стране старешине који руководи органом управе. Међутим, да би таква новина могла да има позитивне ефекте у нашем правом систему неопходно је, поред измене Закона о општем управном поступку, створити и многе правне, као и фактичке претпоставке, на којима данас функционишу високо деполитизовани и професионализовани управни системи.