ЕЛЕКТРОНСКА КОМУНИКАЦИЈА У ПАРНИЧНОМ ПОСТУПКУ - Salma, Marija (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2015)
Рад разматра заједничка европска и национална правила о правном саобраћају који се обавља електронским путем. Такав вид правног саобраћаја доприноси убрзању поступка. Указује се на то, да се електронска комуникација странака и суда, односно трећих лица одвија на основу посебним прописима уређеним регистрима за подношење поднесака странака и одлука суда. Прописи о електронском саобраћају се односе на привредне (трговинске) спорове. Европска и национална правила не искључују електронски правни саобраћај и на непривредне спорове, али уз изричиту сагласност странака.