СПЕЦИФИЧНОСТИ ОДЛАГАЊА ИЗВРШЕЊА КАЗНЕ ЗАТВОРА И ПРИМЕНЕ МЕРЕ ПРИТВОРА С ОБЗИРОМ НА ТРУДНОЋУ И ЛИЧНОСТ ЖЕНЕ - Milić, Ivan (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2014)
Жене као учиниоци кривичних дела, које су осуђене на затворску казну, имају под одређеним условима посебна права која су везана за њихову репродуктивну функцију. У раду се указује на проблеме жена, које су осуђене на затворску казну, с обзиром на постојање само једне установе у Републици Србији у којој све осуђенице издржавају казну затвора. Посебна пажња поклања се бременитој жени, која чека извршење казне затвора, њена права која су везана за могућност одлагање извршења, као и права која су везана за прекид извршења затворске казне. Саставни део овог рада јесте и питање које представља, можда, и највећи проблем а то је притвор трудница.