Posebno osetljivi svedoci - Brkić, Snežana S. (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2014)
Sažetak: Predmet ovog rada je kategorija posebno osetljivih svedoka u krivičnom postupku. Rad ima šest delova. U prvom delu prikazane su razne definicije posebno osetljivih svedoka u uporednom pravu. Drugi deo je posvećen procesnoj zaštiti posebno osetljivih svedoka u Srbiji. U trećem delu je reč o taktičkim pravilima ispitivawa posebno osetljivih svedoka. U četvrtom delu autor ukazuje na značaj posebnih službi za pružanje pomoći i podrške posebno osetljivim svedocima. U petom delu prikazane su sličnosti i razlike između zaštite posebno osetljivih svedoka i drugih oblika zaštite svedoka. U šestom delu nalaze se zaključna razmatranja. У шестом делу налазе се закључна разматрања. KLJUČNE REČI: krivični postupak, posebno osetljivi svedoci, zaštita svedoka, pomoć i podrška svedocima