ПОЈАМ НЕСРЕЋНОГ СЛУЧАЈА И ТЕЛЕСНЕ ПОВРЕДЕ ПУТНИКА У ВАЗДУШНОМ САОБРАЋАЈУ - Đurđev, Dušanka (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2014)
Од првих унификацијски докумената а то је Варшавска конвенција из 1929., па до последње Монтреалске конвенције из 1999. нису прецизно дефинисана нека питања везана за одговорност ваздушног превозиоца. Проблем представљају недовољно јасне формулације, које се појављују о обе конвенције, које због своје недовољне прецизности захтевају допунска тумачења приликом њихове примене у пракси. Ради се о члану 17. Варшавске конвенције и члану 17. Монтреалске конвенције, који мада нису идентични, суштински остају исти и не дају одговор на питања шта се сматра несрећним случајем (accident) и шта обухвата појам телесна повреда путника