БИОЕТИКА КАО ХУМАНА ЦРТА ОПШТЕ И КРИВИЧНО-ПРАВНЕ ТЕОРИЈЕ - Drakić, Dragiša; Trajković, Marko (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2014)
Шта је општа теорија права без своје хумане црте? Шта је кривично-правна теорија без своје хумане црте? Ништа до пука форма изражавања права. А где се данас најбоље осликава та веза хуманости и права? Низ биоетичких питања данас „рађа“ хуману страну права као науке и права као праксе. Биоетика је понудила праву да „обнови“ своју људску садржину, да изађе из форме и крене путем хуманости. Да ли ће право бити данас више заузето својом формом, својом процедуралном страном или ће ићи у сусрет захтевима хуманости, то ће зависити од самих правника.