ОДЛОЖНО ДЕЈСТВО ТУЖБЕ У УПРАВНОМ СПОРУ - Milkov, Dragan; Radošević, Ratko S. (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2024)
Предмет рада је одложно дејство тужбе у управном спору, у упоредном и домаћем праву. Упоредно право обухвата немачко и аустријско, с обзиром на то да је и наша судска контрола управе најближа германском систему. У објашњењу нашег права, најпре се полази од историјског прегледа. Најважнији део рада посвећен је важећем правном нормирању одложног дејства тужбе у домаћем праву. Резултат истраживања, које уз правне норме обухвата и теоријска објашњења и судску праксу, показује начелно различит приступ питању одложног дејства тужбе. Начелно другачији приступ доводи до различите улоге суда у пружању ове привремене правне заштите странкама. Без обзира, међутим, на облик у којем се јавља, питање одложног дејства тужбе увек је повезано са одмеравањем ангажованих интереса и покушајем да се између њих успостави равнотежа.