ПОСТУПАК У ПАРНИЦАМА ЗA ЗАШТИТУ ОД НЕЗАКОНИТОГ ПРЕСТАНКА РАДНОГ ОДНОСА - Ćorac, Sanda; Antić, Aleksandar (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2024)
У ситуацијама када је фундаментално људско право на рад угрожено незаконитим престанком радног односа, тј. уколико престанак радног односа наступи супротно одредбама Закона о раду или другог посебног закона, запослени заштиту остварује судским путем у поступку који је нормиран Законом о парничном поступку. Аутори у раду обрађују особености поступка у парницама зa заштиту од незаконитог престанка радног односа, али и нормативна решења и правне последице незаконитог престанка радног односа које наступају по послодавца.