ПРАВНИ ПОЛОЖАЈ ВАНБРАЧНЕ ДЕЦЕ ПРЕМА ПРОПИСИМА ВАЖЕЋИМ НА ВОЈВОЂАНСКОМ ПРАВНОМ ПОДРУЧЈУ У КРАЉЕВИНИ СРБА, ХРВАТА И СЛОВЕНАЦА - Drakić, Gordana (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2014)
Постојање шест правних подручја у Краљевини Срба, Хрвата и Словенаца на којима су важили различити закони стварали су многобројне тешкоће у пракси судова и свакодневном животу грађана. Потреба за изједначењем и унификацијом правних прописа нарочито се осећала у области грађанског права, с обзиром на то да су због различитости правних прописа настајали најразноврснији проблеми приликом успостављања правних односа између грађана са појединих правних подручја. Ни на самом војвођанском правном подручју није постојала јединственост у важењу правних прописа. У раду је изложен правни положај ванбрачне деце, с обзиром на одредбе релевантних прописа који су важили на војвођанском правном подручју.