Ток кривичног поступка према законику CONSTITUTIO CRIMINALIS THERESIANA - Feješ, Ištvan (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2014)
У Терезијани процесна материја није била подељена у одељак који је посвећен општим процесним појмовима и институима и одељак који се бави самим током поступка.Нема дакле општи и посебни део , слично данашњим поступницима .Процесна материја се излаже недиференцирано. Одредбе које се односе на ток поступка су расуте нeсистематизовано у целом процесно делу Законику,мада има поглавља која се током поступка баве више него друга.Треба имати у виду и то, да су код сваког појединог прописаног кривичног дела , била прописана и посебна правила поступања.Та посебна правила и одредбе о поступку општег карактера чине целину и само су се тако могле и примењивати.У излагањима које следе, бавићемо се само током поступка на основу прописа општег карактера.Поједина посебна правила прописана уз поједина кривична дела,због њиховог обима не можемо разматрати.