СТАНДАРД „ДУЖНA ПАЖЊA“ У ОБЛАСТИ РАДНОГ ПРАВА - Jašarević, Senad; Božičić, Darko M (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2024)
Једну од новина у области радног права представља увођење стандарда ”дужне пажње”. Иако је овај принцип дуго познат и примењиван у другим областима права, у радном праву је нов. Глобална примена стандарда дужне пажње, која се налаже документима УН, МОР, ОЕЦД, а ускоро и директивом ЕУ, као и многим националним законима, требало би да доведе до потпуније и обухватније заштите људских права запослених, као и свих других лица поводом рада. У овом раду говори се више о значењу, развоју и примени стандарда дужне пажње у радном праву.