КОНТРОЛА ОСУЂЕНИХ ЛИЦА НАКОН ИЗДРЖАНЕ КАЗНЕ ЗАТВОРА - Milić, Ivan; Drakić , Dragiša (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2023)
Над осуђеним лицима која су учинила кривична дела на која се примењује Закон о посебним мерама за спречавање вршења кривичних дела против полне слободе према малолетним лицима, спроводе се посебне мере након издржане казне затвора. Посебне мере се спроводе по сили закона и оне могу да трају најкраће две а најдуже двадесет година након издржане казне затвора. Предмет пажње аутора су управо посебне мере.