ZNAČAJ UTVRĐIVANJA ČINJENICE (NE)POSTOJANJA BRAKA PRILIKOM STICANJA AKCIJA I UDELA - Plamenac, Jelena (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2023)
Cilj rada je da ukaže da korišćenje potencijala koje digitalno doba pruža, a koje se može postići kroz izmene propisa u oblasti sticanja akcija i udela u privrednim društvima u vezi sa zajedničkom imovinom supružnika, u budućnosti može doprineti prevazilaženju pravnih nedoumica i praznina koje su u ovoj oblasti uočene u praksi. Kroz rad će biti prikazane odredbe porodičnog i kompanijskog zakonodavstva Republike Srbije u meri koja je neophodna da bi se čitaocima približili problemi u tumačenju koji su aktuelni u sudskoj praksi Republike Srbije, ali i u državama iz okruženja - Republici Hrvatskoj i Republici Sloveniji, uz de lege ferenda predlog njihovog prevazilaženja kroz digitalizaciju.