УПРАВНЕ РАДЊЕ - Milkov, Dragan; Radošević, Ratko S. (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2023)
Вршећи своје делатности, органи управе доносе различите акте. Међу акте управе неправног, односно материјалног карактера, с обзиром на то да немају непосредно правно дејство, сврставају се и управне радње. О појму управних радњи нема потпуне сагласности у домаћој правној теорији. Јединства нема ни у начину на који су нормиране у домаћем праву. У раду се зато анализирају различита теоријска схватања о управним радњама, а затим и правни режим управних радњи, имајући нарочито у виду начин на који су нормиране у новом Закону о општем управном поступку.