О ПОЈЕДИНИМ ПРЕКРШАЈНИМ ОДРЕДБАМА ИЗ ЗАКОНА О ПОРЕСКОМ ПОСТУПКУ И ПОРЕСКОЈ АДМИНИСТРАЦИЈИ - Milić, Ivan (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2023)
Одређеним актима у Републици Србији прописује се велики број пореских прекршаја. То нису само они прекршаји који су предвиђени Законом о пореском поступку и пореској администрацији, већ је реч о прекршајима који се прописују и другим законима. У важећем Закону о пореском поступку и пореској администрацији прописују се специфичне прекршајне одредбе које ће бити предмет овог рада.