PRODUŽENJE PRITVORA I ROKOVI - Kalaba, Dragan (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2013)
Kako je pritvor važan institut krivično procesnog prava, koji se ima vrlo restriktivno primenjivati, isto tako je od značaja i sa njim povezan, institut roka trajanja pritvora. U sudskoj praksi se pojavila dilema u pogledu računanja roka kod produženja pritvora, a što će ovim radom biti prikazano i dati moguće rešenje ovakvih pravnih situacija.