Uloga poreza na imovinu u zaštiti životne sredine - Cvjetković Ivetić, Cvjetana (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2023)
U radu se razmatraju ekološka obeležja poreza na imovinu. Cilј rada je da se predstavi na koje se sve načine ovaj poreski oblik može koristiti u politici zaštite i unapređivanja životne sredine. Takođe, autor će nastojati da utvrdi i da li ima prostora za uvođenje novih poreskih olakšica kako bi srpski porez na imovinu postao „zeleniji“.