ПОЈЕДИНИ КАЗНЕНИ И КРИМИНОЛОШКИ АСПЕКТИ КРИВИЧНИХ ДЕЛА ПРОТИВ ПРИВРЕДЕ - Milić, Ivan (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2023)
Кривичним закоником Републике Србије прописана су кривична дела против привреде у посебној глави. Реч је о укупно 29 кривичних дела. Осим што се прописују Кривичним закоником, кривична дела против привреде се прописују и другим законима. Аутор у овом раду указује на поједине казнене и криминолошке аспекте ових кривичних дела. На почетку рада се говори о казненим делима у области привреде. Део рада посвећен је подацима о томе колико се кривична дела против привреде чине. Аутор указује и на одређене специфичности у погледу извршења казне затвора према осуђеним лицима из области кривичних дела против привреде.