БЕЗБЕДНОСНИ МЕНАЏМЕНТ У ХИБРИДНОМ РАТОВАЊУ СА ПОСЕБНИМ ОСВРТОМ НА МЕНАЏМЕНТ САД-а - Mirković, Vladan M (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2023)
Хибридно ратовање представља појам који данас заокупља пажњу стручне и опште јавности, при чему је у већини случајева акценат на активностима које чине садржају хибридног ратовања. Ипак, успешност хибридног ратовања не проистиче из његовог садржаја, већ из синергијског дејства које настаје успешном интеграцијом активности већег броја субјеката у јединствену активност. Задатак да оствари такву интеграцију има безбедносни менаџмент који, делујући на основу правних и политичких аката, успева да оствари организационо и функционално јединство бројних и разноврсних субјеката приликом остваривања жељеног циља.