ПРОСТОРНО ОГРАНИЧЕЊЕ НАДЛЕЖНОСТИ У УПРАВОМ ПОСТУПКУ - Lončar, Zoran (Zbornik radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu, 2022)
Поштовање правила о надлежност органа је битна претпоставка за законито вођење управног поступка и постојање реда међу бројим органима управе. Живот понекад намеће потребу да се одређене процесне радње неопходне за успешно вођење управног поступка предузму и на подручју месне надлежности неког другог органа. Разлози ефикасности и економичности вођења управног поступка у том случају захтевају или да их предузме неки други орган за потребе вођење предметног поступка или да их орган који води поступак сам предузме на подручју другог органа управе. У раду се указује на измене које су извршене у правном режиму просторног ограничења надлежности у новом Закону о општем управном поступку, и оцењује у којој мери оне могу допринети бољем вођењу управних поступака.